Dimstabilisator

Art nr. 204106
Producent: IONLED
€ 8,60
prijs per stuk
excl. BTW
€ 10,41
prijs per stuk
incl. BTW
stuk
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Download PDF Toevoegen aan verlanglijstje

Benieuwd naar onze zakelijke prijzen?

Maak account aan
"We zijn er voor de zelfstandige installateurs"
Melvin van InstallatieBalie.nl
Omschrijving
Deze hoogwaardige dimstabilisator zorgt ervoor dat trillen of zacht nagloeien van de lamp verleden tijd is. Dit doet de dimstabilisator door spanningswisselingen of de blindstroom op te vangen. De dimstabilisator is volledig compatibel met 100% van de LED lampen.

Het is mogelijk dat uw LED verlichting bij het gebruik van een LED Dimmer gaat trillen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de LED lamp een hoog voltage bevat of dat een LED lamp aan/uit gaat in de laagste dan wel hoogste lichtstand waardoor er spanningswisselingen opgevangen worden. Het trillen wordt logischerwijs als storend ervaren, maar gelukkig is dit probleem met een dimstabilisator relatief simpel te verhelpen. Door de dimstabilisator bij de verlichting (parallel)  te plaatsen, kunnen er spanningswisselingen opgevangen worden en wordt het eventuele trillen uit de verlichting gehaald. Hierna zal de LED Dimmer weer mooi en geleidelijk dimmen. Hierbij is het wel van belang dat de midrange van de lichtstand stabiel is.

Ook zorgt de dimstabilisator ervoor dat LED lampen die uitgeschakeld worden niet nagloeien. Het nagloeien kan onder andere veroorzaakt worden door blindstroom in de installatie. Door de dimstabilisator toe te passen, vangt u het laatste beetje blindstroom op waardoor de lamp volledig uitgeschakeld zal worden. Wanneer de LED Dimmer volledig juist werkt in combinatie met de toegepaste LED lamp, raden wij aan om geen dimstabilisator toe te passen.

Unieke kenmerken:
  • Verbetert de dimbaarheid verlichting
  • Geschikt voor alle te dimmen LED lampen
  • Voorkomt trillen/nagloeien op hoog en laag niveau
    Aan het laden
    Aan het laden
    WhatsApp chat