InstallatieBalie Technische Groothandel Image title Image title

Normering FAQ

Fabrikanten leveren CPR-gekeurde artikelen met een CE-markering en een DoP-verklaring (Declaration of Performance). De CE-markering is aangebracht op het label en laat zien dat de prestaties van de kabel voldoen aan de Europse normen. Op het label is ook de brandklasse te vinden en het DoP nummer. Met behulp van het DoP nummer kan online de prestatie verklaring verkregen worden. Daarin is aangetoond dat de kabel gekeurd is volgens brand- en testmethode die de Europese norm CE 50575 voorschrijft. Alle informatie is te vinden op de verpakking en/of factuur; het is niet noodzakelijk dat de markering op de kabel zichtbaar is. De installateur is verantwoordelijk voor het meeleveren van de DoP-verklaring bij de installatie.

DoP-verklaring Donné Draad downloaden

DoP-verklaring Cable Partners downloaden
DoP-verklaring General Cable (JetLAN) downloaden


De Construction Products Regulation (CPR) is bedoeld om betrouwbare informatie over bouwproducten te verschaffen, met betrekking tot de prestaties van de producten. Dit wordt bereikt door middel van het verstrekken van een gemeenschappelijke ‘technische taal’ waarmee uniforme beoordelingsmethoden voor de prestaties van de bouwproducten bepaald worden. Deze beoordelingsmethoden worden opgesteld in geharmoniseerde technische specificaties. Deze uniforme ‘technische taal’ moet worden toegepast door:

- de fabrikanten bij het communiceren van de prestaties van hun producten, maar ook bij;

- de autoriteiten van de lidstaten bij het specificeren van eisen voor hen, en bij;

- de gebruikers (architecten, ingenieurs, constructeurs…) bij de keuze welke producten het beste passen bij de bouwprojecten die zij zullen uitvoeren.Een DoP is een document dat voor elk kabelproduct wordt opgesteld door de fabrikant dat:

- het product identificeert

- het beoogde gebruik ervan aangeeft

- de essentiële eigenschappen aangeeft zoals gegeven bij de verklaarde prestaties (voor kabels geclassificeerd op basis van de prestaties bij brand) en het vrijkomen van gevaarlijke stoffen.

Overige informatie vindt u hier.

Voor Ideal betalingen worden geen kosten gerekend, voor betalingen met creditcard wordt € 2,50 per transactie in kosten gebracht.

 

Bij een bestelling vanaf 175 euro (excl. btw) verzenden wij gratis. Voor een bestelling onder dit bedrag (excl. btw) rekenen wij 4,09 euro (excl. btw) bezorgkosten. 


Aan het laden
Aan het laden
WhatsApp chat