Verbindingsklem 2v 0,14-4mm² transparant 221-412

Art nr. 111048
Producent: WAGO
€ 23,40
prijs per 100 stuks
excl. BTW
€ 47,27 € 28,31
prijs per 100 stuks
incl. BTW
Bekijk staffelkorting
100 stuks
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Download PDF Toevoegen aan verlanglijstje

Benieuwd naar onze zakelijke prijzen?

Maak account aan
"We zijn er voor de zelfstandige installateurs"
Melvin van InstallatieBalie.nl
Omschrijving
De volgende generatie: COMPACT-verbindingsklem voor alle soorten geleiders

De COMPACT-verbindingsklem van de serie 221 voor alle soorten geleiders van WAGO heeft ruim 40% minder ruimte nodig dan het voorgaande model.
In de elektrische installatie telt iedere millimeter: met name in de gebouwtechniek moeten steeds meer functies worden geïntegreerd, bijvoorbeeld elektrische jaloezieën, besturingen voor deuren en poorten, intercomsystemen, luidsprekers of verlichtingsregelingen. Doordat van afzonderlijke aftakdozen wordt afgezien, neemt de voor de bekabeling benodigde tijd toe, terwijl de beschikbare ruimte afneemt. In plaats hiervan wordt de elektrische verbinding in de verbindingsdozen tot stand gebracht, die slechts de helft van de ruimte voor de bedrading bieden.

40% kleiner: de nieuwe verbindingsklem van de serie 221
Wago 221 adersoorten
Met het nieuwe assortiment aan klemmen van de serie 221 stelt WAGO installateurs in staat om massieve, fijnaderige of meeraderige geleiders snel, eenvoudig en veilig aan te sluiten. In vergelijking met het voorgaande model van de serie 222 heeft de nieuwe verbindingsklem dankzij de uitermate compacte afmetingen 40% minder ruimte nodig. Hierdoor zijn verbindingen zelfs in kleine en moeilijk toegankelijke ruimten mogelijk. Met een nominale stroom van 32A en een nominale spanning van 450V is de serie 221 geschikt voor gebruik in 230V-/400V-netten.
Wago 221 testopeningen
Dankzij de transparante behuizing kunnen niet correct ingestoken of te kort afgestripte geleiders gemakkelijk worden herkend. Tegelijkertijd zorgen gesloten kabeltrechters voor een duidelijke geleiding van de geleiders naar de klempositie. Twee goed toegankelijke testopeningen, één opening in de aansluitrichting van de geleider en één opening aan de tegenoverliggende kant, zorgen zelfs in gemonteerde toestand voor comfortabele testomstandigheden. Bovendien kunnen de bedieningshendels met aanzienlijk minder kracht worden geopend.

Top prestaties voor alle soorten geleiders

De verbindingsklemmen zijn verkrijgbaar als 2-, 3- en 5-draads klemmen (221-412, 221-413, 221-415) en kunnen zowel fijnaderige geleiders met een doorsnede van 0,14 tot 4 mm² als massieve en meeraderige geleiders met een doorsnede van 0,2 tot 4 mm² veilig klemmen. Hierdoor zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden mogelijk – ook op locaties waar verschillende soorten geleiders met de meest uiteenlopende doorsneden worden gebruikt. Typische toepassingen in de gebouwtechniek zijn het aansluiten van verlichtingsarmaturen, jaloeziemotoren en het bedraden van intercomsystemen en besturingen voor onder andere deuren en poorten. In de industrie is de verbindingsklem bij uitstek geschikt voor het bedraden van motoren en pompen.
Met toelatingen zoals ENEC, UL, PSE/JET, CQC en GOST-R kunnen de klemmen wereldwijd worden gebruikt. Dankzij de continue gebruikstemperatuur van 105°C is de serie 221 geschikt voor omgevingstemperaturen van maximaal 60°C en kan zodoende ook in verlichtingssystemen worden gebruikt.

Gebruikersvriendelijkheid staat centraal
Wago 221 aansluiten
De grepen aan de zijkanten van de behuizing zorgen voor een comfortabele bediening, die de gebruiker in staat stelt om de klem tijdens de installatie goed vast te houden. Het contact wordt via de beproefde CAGE CLAMP®-technologie tot stand gebracht, zodat geen gereedschap nodig is voor een langdurig en veilig contact. De technische gegevens zijn goed zichtbaar op het product aangebracht, waardoor de installateur direct over de noodzakelijke informatie beschikt, bijvoorbeeld de af te strippen lengte van de geleiders. De bedieningshendels bieden eveneens de mogelijkheid om een markering aan te brengen. Het opgedrukte logo van WAGO rondt het product af.
Specificaties
Productgroepen
Kroonstrips & Lasklemmen
Runners
Ja
Runners ET segment
ja
Runners HOV segment
ja
Runners TD segment
ja
Syn 1
Insteekklem
Syn 2
Insteeklasklem
Syn 3
Instekers
Syn 4
Lasklem
Syn 5
Steekklem
Syn 6
Steeklasklem
Nominale stroom
32A
Met bedieningshendeltjes
Ja
Kleurcodering
Oranje
Nominale spanning
450V
Aantal klemposities
2
Geschikt voor massieve ader
Ja
Kleur
Transparant
Geschikt voor soepele ader
Ja
Geschikt voor meerdraads ader
Ja
Nominale doorsnede van/tot
0.14-4mm
Merk
Wago
Serie
HEVELKLEM
Toon meer Verberg
    Aan het laden
    Aan het laden
    WhatsApp chat