Verdeler Vision opb IP30 220x475mm 2x12mod VKG22S

Art nr. 114138
Producent: HAGER
Geen voorraad Beperkte voorraad Op voorraad
€ 92,00
prijs per stuk
excl. BTW
Bekijk staffelkorting
stuk
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Download PDF Toevoegen aan verlanglijstje

Benieuwd naar onze zakelijke prijzen?

Maak account aan
"We zijn er voor de zelfstandige installateurs"
Melvin van InstallatieBalie.nl
Omschrijving
De vernieuwde Vision Groepenverdeler maakt het werk van de installateur een stuk gemakkelijker. Op een groot aantal punten is de nieuwe verdeler verbeterd. Dat lijken op het eerste gezicht vaak kleine details, maar samen maken zij een groot verschil. Ontdek ze hier bij Installatiebalie.nl:

1. Multifunctioneel in invoermogelijkheden
Boven
 • Buisinzetstuk
Geschikt voor acht buizen met een doorsnede van 16 of 19 (20) mm. Een tweede buisinzetstuk kan op het onderste buisinzetstuk geplaatst worden, waardoor het totale aantal buizen aan de bovenzijde op 16 stuks komt.
 • Stekerbaar
In plaats van het buisinzetstuk kan een kunststof onderdeel geplaatst worden dat geschikt is voor maximaal acht connectoren Winsta of GST18.
Zijkant
 • Hoofdaarde
De hoofdaarde van 4 of 6 mm2 blank vertind koper, kan zowel links als rechts rechtstreeks in de aardklem gestoken worden.
 • Invoer voor:
            – 16 of 19 (20) mm buis
            – kabel
            – beltransformator
            – koppeling
De twee uitsparingen aan de zijkant zijn geschikt voor het inbrengen van een buis of kabel met een speciaal invoerstuk. Voor de aansluiting van de bel en drukknop is een invoerstuk met drie klemmen beschikbaar. De uitsparingen bieden ook de mogelijkheid om verdelers te koppelen.
Achter
 • Voorstansingen voor achterinvoer
Uit de bodem zijn vlakken te breken om invoer van leidingen vanuit de wand mogelijk te maken. In een 1-rijen behuizing zijn vier ruime vlakken aanwezig, in een 2-rijen behuizing zelfs zes. De plaats van de verdeler is daardoor flexibel te bepalen.
Onder
 • In de brede opening aan de onderzijde van de behuizing passen een drietal invoerstukken:
            – VKG77T met rechthoekige voorstansing om naar eigen inzicht kanaal, kabel of buis te monteren
            – VKG78T voor 1x buis Ø 19 (20) of 26 mm
            – VKG79T voor drie kabels via een wartel of tule M25/M32
De invoerstukken zijn ook aan de bovenzijde te gebruiken als het buisinvoerstuk niet gebruikt wordt. Het koppelstuk VKG73T heeft ruime doorvoermogelijkheden als er meerdere verdelers boven elkaar worden geplaatst.

2. Ruimer buisinvoerstuk
Met het nieuwe, ruimere buisinvoerstuk van 145 mm hoog werk je de verdeler netjes af. Er is meer bedradingsruimte, waardoor je bedrading makkelijker en overzichtelijker kwijt kunt. De extra ruimte zorgt er ook voor dat de aardrail voortaan verticaal geplaatst is (naar keuze links of rechts). Een groot voordeel, want je hoeft de aardrail nu niet meer te demonteren, voordat je kunt starten met de installatie. Je externe aarde kun je rechtstreeks – zonder koppelstuk – op de aardrail aansluiten.
Het nieuwe buisinvoerstuk biedt ook ruimte om een cliprail te plaatsen. Ideaal voor het aansluiten van klemmen (in plaats van het niet-toegestane kroonsteentje), wanneer je installatiedraad te kort is. Je kunt er ook besturingscomponenten of een ander compact component op aansluiten.
Twee stevige schroeven en een goede grip van het buisinvoerstukdeksel vangen prima eventuele druk op. De verdeler is ook nog gegarandeerd dubbel geïsoleerd te maken door middel van afdekdoppen over de schroeven in de behuizing.

Voor elke situatie een passende oplossing
In moderne huizen is er voldoende ruimte voor de hogere verdeler. Als de ruimte het niet toelaat, bijvoorbeeld in meterkasten van zeer oude woningen of ‘onder een trap’, kun je kiezen uit 2 oplossingen: het 70 mm of het 0 mm buisinvoerstuk.
 • De 70 mm hoge variant van het buisinvoerstuk is voorzien van een horizontale aardklem en heeft een buisinzet voor 8 buizen per rij. Een 2e rij is makkelijk bij te plaatsen.
 • De 0 mm hoge renovatie-oplossing bestaat uit een messing aardrail en een gesloten invoerstuk, zodat de nieuwe Vision met al zijn voordelen zelfs in de krapste hoekjes is in te passen.
Hager Vision verdeler oplossingen3. Bevestiging van afdekstroken
Erg handig is de verbeterde bevestiging van de afdekstroken voor lege moduulplaatsen. Door de ribbels aan de binnenzijde van de behuizing kunnen deze stroken niet meer verschuiven op het moment dat je de afdekkap plaatst. Met een slimme geleiding passen bodemdeel en afdekkap perfect op elkaar. In de kap zitten vier grote dekselschroeven die er tijdens transport niet uitvallen, maar ook niet vast trillen.

4. Stapelbare buishouder
Door toepassing van de nieuwste norm voor kunststof behuizingen, is een duurzame en robuuste verdeler geconstrueerd die aan de hoogste eisen voldoet. Daar waar de meeste mechanische druk ontstaat, het buisinvoerstuk, wordt de afdekkap met twee stevige schroeven dichtgedraaid.
Met de bijpassende achtvoudige buisklem ben je in staat om de buizen vanuit het plafond strak in het gelid en stevig te bevestigen. Deze houder, geschikt voor 16 en 19 (20) mm buis, is via een klikverbinding stapelbaar, zodat je twee rijen buizen op elkaar kunt monteren.

5. Praktische verpakking
Het gemak start al bij de verpakking, die eenvoudig opent door de twee uitsparingen aan de zijkant in te drukken. Het opengeklapte deksel is meteen de plek waar je de losse afdekkap schoon en veilig in kunt leggen.

6. Slimme schroef
Het bodemdeel kun je moeiteloos uit het karton pakken en de bevestigingsschroeven zitten, onverliesbaar, op de juiste positie.

7. Efficiënte aardklem
De aardklem hoeft niet gedemonteerd te worden, vanwege zijn verticale positie in het buisinvoerstuk. Je kunt zonder verdere handelingen direct met de montage beginnen.

Externe aarding zonder verdere toebehoren
Om de verwerkingssnelheid te vergroten kun je de externe aarde van de potentiaalvereffeningsrail via de zijkant (links of rechts) direct op de achterzijde van de aardklem monteren. Hiervoor heb je geen overbodige verbindingen, handelingen of toebehoren nodig.

8. Flexibele groepencodering
Aan de voorzijde van de afdekkap valt meteen de coderingsstrookhouder op. De houder voor papieren coderingsstroken is gemakkelijk af te nemen en op te klikken. Neem je een voorgeassembleerde groepenkast dan zit de codering daar al kant en klaar op. Maar je krijgt ook de coderingsstrook voor uitbreidingssets erbij, voor het geval je componenten bijplaatst of van plek wisselt. Coderingssoftware Semiolog – om eigen stroken te maken – kun je gratis downloaden op de website van Hager.

9. Bedradingsgemak

 Gladde bodem

Een andere verbetering is de gladde bodem tussen behuizing en montageframe. Daardoor glijden kabels zonder obstakels achter de componenten langs. Dit wordt versterkt door de draaddoorvoerflap die aan het montageframe is bevestigd. Die zorgt dat de draad niet blijft hangen aan de onderzijde van de componenten.

 Buisinvoerstuk

Het buisinvoerstuk biedt veel ruimte om de bedrading op de componenten en aardklem te monteren. De overlengte van de bedrading kan netjes weggelegd worden. Bijzonder is de mogelijkheid om een cliprail (VKG59T) te plaatsen. Hierop kunnen bijvoorbeeld klemmen aangebracht worden om te korte bedrading in een renovatieklus aan te sluiten. Een lasdoos kan worden uitgespaard bij twee of meer leidingen op dezelfde eindgroep. De verbinding kan, geheel volgens de voorschriften, op de klemmen gerealiseerd worden.

 QuickConnect

Vanzelfsprekend zijn alle componenten in de kast uitgerust met QuickConnect-aansluiting, voor snelle en degelijke verbinding. Sinds 2004 zijn de aardklem en installatieautomaten in de Vision-verdeler voorzien van QuickConnect-aansluitklemmen. Zo kan snel, maar vooral veilig, een verbinding ge maakt worden die zeer betrouwbaar is en blijft door de constante veerdruk. Overigens kunnen op de QuickConnect-installatieautomaten twee draden per pool, onafhankelijk van elkaar, aangesloten worden!

10. Veel nuttige accessoires

 Verdeelklemmenset

Onder in de verdeler kun je verdeelklemmen plaatsen voor het uitbedraden of om te korte bedrading die van onder komt, op aan te sluiten. De verdeelklemmen worden op een frame geleverd, waardoor monteren een stuk eenvoudiger is. De verdeelklemmenset komt in een in 3-polige (VKG90T) en 5-polige (VKG91T) uitvoering met vier aansluitpunten per pool. De set wordt onderin de verdeler geplaatst.

 Cliprail

Cliprail VKG59T voor montage in het buisinvoerstuk dient voor het monteren van klemmen of als een “bevestigingsadapter voor lasklemmen” bij te korte installatiedraad, doorverbindingen of besturing.

 Uitbreidingssets

Uitbreidingssets voor Vision-verdelers zorgen voor hoge flexibiliteit en groot aanpassingsvermogen. De uitbreidingssets vallen binnen het kader van de geteste en gecertificeerde verdelers. Bedrading en montagehandleiding worden meegeleverd. Ook het bijplaatsen of verwijderen van componenten zonder het demonteren van de doorverbindingsrail maakt Vision zo installatievriendelijk.

 Renovatieset

Als de ruimte het niet toelaat, kan het 145 mm hoge buisinvoerstuk vervangen worden door een van de twee renovatieoplossingen: het 70 mm hoge buisinvoerstuk VKS70T of de 0 mm hoge renovatieset VKG96T. Hiermee heb je in elke situatie een passende oplossing.

 Stapelbare buisklem

De buisklem VKG83T is geschikt voor acht buizen van 16 of 19 (20) mm naast elkaar en heeft dezelfde buisafstand als het Vision-buisinvoerstuk. De buisklem is stapelbaar, waardoor er ook een tweede laag buizen gemonteerd kan worden. Vier bevestigingspunten zorgen voor een solide montage en strakke afwerking.

Specificaties
Productgroepen
Modulaire verdelers opbouw
Breedte
220mm
Inbouwdiepte
89mm
Soort afdekking
Deksel
Hoogte
475mm
Aantal rijen
2
Uitvoering deksel
Gesloten
Diepte
89mm
Beschermingsgraad (IP)
IP30
Montagewijze
Opbouw (stucwerk)
Materiaal behuizing
Kunststof
RAL-nummer
7035
Met montageplaat
Nee
Breedte in module-eenheden
12
Aanbouwmogelijkheid
Ja
Transparant deksel/deur
Nee
Din-rail
Ja
Inwendige diepte
79.6mm
Met slot
Nee
Merk
Hager
Serie
VISION VKG LEGE VERDELERS
Artikelnr. leverancier
VKG22S
Artikelcategoriecode
HFDG3
Producentencode
HAGER
Productgroepcode
SBG3-10
Toon meer Verberg

Video

Handleiding

  Aan het laden
  Aan het laden
  WhatsApp chat